مهاجرت کاری به کانادا
انواع ویزای کانادا, مهاجرت از طریق کار, مهاجرت به کانادا

مهاجرت کاری به کانادا در سال 2021

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مهاجرت کاری به کانادا با ما همراه باشید و این مقاله را مطالعه کنید. اداره مهاجرت کانادا در ماه اکتبر از برنامه جدید مهاجرتی کانادا برای سه سال آینده رونمایی کرد. طبق سیاست‌های جدید مهاجرتی کانادا برنامه‌های مهاجرت کاری در طول سه سال آینده 2021-2023 به عنوان اولویت اصلی این کشور انتخاب شدند. از آنجایی که کشور کانادا با کمبود نیروی کار ماهر و متخصص در برخی از حوزه‌های شغلی و هرم جمعیتی پیر روبه‌روست، می‌کوشد تا مشکلات اقتصادی خود را از طریق جذب مهاجران متخصص برطرف سازد.

شیوع ویروس کرونا تاثیری منفی در اقتصاد بسیاری از کشورها داشت و کانادا نیز از این موضوع در امان نماند. با کاهش آمار مهاجرت، کشور کانادا با بحران‌های جدی و اساسی در بازار کار خود مواجه شد؛ کمبود نیروی کار ماهر در مشاغل تخصصی همچون شاخه‌های مهندسی، مدیریت و حسابداری موجب شد تا این کشور در برنامه‌ریزی‌های خود برای سال‌های آینده تمرکز خود را بر جذب حداکثری نیروی کار ماهر قرار دهد.

بر اساس برنامه مهاجرتی جدید کانادا در طول سه سال آینده بیش از یک میلیون و دویست هزار مهاجر به کشور کانادا خواهند پیوست که برابر با سالیانه 400 هزار نفر خواهد بود. حدود 60 درصد از این جمعیت از میان روش‌های مهاجرت کاری به کانادا یعنی اکسپرس اینتری، برنامه مهاجرت استانی و پایلوت آتلانتیک انتخاب می‌شوند. همچنین دانشجویان بین‌المللی در حال تحصیل در کانادا با سهولت بیشتری می‌توانند مجوز کار پس از فارغ‌التحصیلی دریافت کرده و در حوزه‌های تخحصصی خود مشغول به کار شوند.

مهاجرت کاری به کانادا از طریق پایلوت آتلانتیک

یکی از روش‌های اصلی مهاجرت کاری به کانادا از طریق پایلوت آتلانتیک است. این پایلوت مربوط به استان‌های شرقی کانادا یعنی نیوفاندلند و لابرادور، نیوبرانزویک، نوا اسکوشیا و جزیره پرنس ادوارد می‌شود. این استان‌ها به دلیل هرم جمعیتی پیر خود و کمبودهایی اساسی در نیروی کار متخصص و ماهر شرایط بسیار مساعدی را در اختیار مهاجران قرار می‌دهند. برای مهاجرت به کانادا از طریق پایلوت آتلانتیک، باید ابتدا از طریق کارفرمایی در این منطقه جاب آفر دریافت کرد. مهم‌ترین مزیت پایلوت این است که کارفرمایان منطقه آتلانتیک نیازی به داشتن LMIA ندارند و تمامی کارفرمایان معتبر از طریق وبسایت این طرح معرفی شده‌اند.

در برنامه مهاجرتی آتلانتیک تمکن مالی مورد نیاز شما بر اساس تعداد اعضای خانواده‌تان (برای افراد متاهل) سنجیده می‌شود، حتی اگر این افراد شما را در مهاجرت به کانادا همراهی نکنند. از نقاط قوت این برنامه عدم نیاز آن به ارائه گردش حساب برای تمکن مالی و مقرون به صرفه بودن آن نسبت به دیگر روش‌های مهاجرتي است.

جدول تمکن مالی مورد نیاز در پایلوت آتلانتیک

تعداد اعضای خانوادهتمکن مالی مورد نیاز
یک نفر3240 دلار کانادا
خانواده دو نفره4034 دلار کانادا
خانواده سه نفره4959 دلار کانادا
خانواده چهار نفره6021 دلار کانادا
خانواده پنج نفره6829 دلار کانادا
خانواده شش نفره7702 دلار کانادا
خانواده‌ هفت نفره و بیشتر8575 دلار کانادا
جدول تمکن مالی مورد نیاز در پایلوت آتلانتیک

در برنامه مهاجرتی آتلانتیک پس از دریافت دعوتنامه شغلی (Job Offer) باید طرحی به نام برنامه اسکان (Settlement Plan) نیز به کارفرما ارائه داد. این مرحله به مهاجران کمک می‌کند تا مراحل استقرارشان با سادگی بیشتری انجام شده و تمام اطلاعات مورد نیاز را برای تطبیق یافتن با شرایط جدید زندگی به دست آورند. پیش از هر چیز بهتر است بدانید که این برنامه به صورت رایگان ارائه شده و کارفرمایان پس از پیشنهاد جاب افر می‌توانند نیروی کار آینده خود را به یکی از سازمان‌های ارائه دهنده خدمات اسکان معرفی کنند. نحوه کار این سازمان‌ها به این شکل است که به صورت تلفنی، حضوری و یا آنلاین با متقاضیان صحبت کرده تا برنامه اسکان متناسب با آن شخص را طراحی کنند.

پس از دریافت برنامه اسکان، افراد باید کپی آن را به کارفرمای مربوطه ارسال کرده تا او بتواند از طرف استان مربوطه تاییدیه دعوتنامه شغلی متقاضی را اخذ کند. بدین ترتیب تمامی متقاضیان باید پیش از درخواست برای اقامت دائم، مطمئن شوند که کارفرمای آن‌ها تاییدیه لازم را دریافت کرده است. پس از دریافت گواهی تایید (Certificate of Endorsement)، افراد می‌توانند برای درخواست اقامت دائم خود اقدام کنند.

برای دریافت اقامت دائم از طریق پایلوت آتلانتیک ارائه مدارک زیر ضروری هستند:

  • مدارک احراز هویت همچون شناسنامه و پاسپورت
  • مدرک زبان معادل آیلتس 5
  • داشتن تحصیلات مرتبط با کار
  • گزارش ارزیابی اعتبار و معادل‌سازی مدارک آموزشی از طریق سازمان خدمات آموزشی جهانی (WES)
  • گواهی تمکن مالی
  • سابقه شغلی به مدت حداقل یک سال در طول سه سال گذشته در یکی از دسته‌بندی‌های شغلی کانادا (A,B,0)
  • کپی مدارک مربوط به سابقه کاری همچون حکم استخدام، فیش حقوقی و …
  • دریافت دعوتنامه شغلی تمام وقت از طرف کارفرمایی در کانادا
  • کپی نامه تاییدیه استانی (Certificate of Endorsement) که توسط کارفرما برای متقاضی ارسال شده
  • گواهی عدم سوء پیشینه دریافت شده از نیروی انتظامی
  • پرداخت هزینه 1325 دلار کانادا برای بررسی درخواست (825 دلار هزینه فرآیند و 500 دلار هزینه اقامت دائم) و 85 دلار برای بیومتریک
  • گواهی مربوط به انجام معاینات پزشکی که برای هر فرد بزرگسال معادل 140 دلار کانادا و برای افراد زیر 15 سال 100 دلار کانادا است (هزینه آزمایشات دیگر در صورت لزوم به طور مجزا حساب می‌شود)

مهاجرت کاری به کانادا از طریق برنامه‌های مهاجرت استانی (PNP)

برنامه‌های مهاجرت استانی (Provincial Nominee Program) از ساده‌ترین و بهترین روش‌های مهاجرت کاری به کانادا هستند. این برنامه‌ها با توجه به نیازهای اقتصادی مناطق طراحی شده‌اند و هدفشان جذب نیروی کار ماهر و متخصص خارجی است که قصد دارد به طور دائم در آن استان زندگی کرده و در رشد و توسعه اقتصادی آن اثرگذرا باشد. هر استان دارای مسیرهای مهاجرتی ویژه (Streams) است که گروه‌های هدف مجزایی داشته و فرآیند متفاوتی را برای اپلای در بر می‌گیرد. این مسیرها ممکن است در راستای جذب دانشجویان بین‌المللی، تجار، نیروی کار ماهر و نیروی کار نیمه ماهر طراحی شده باشند. بسته به استان و برنامه‌ای که قصد شرکت در آن را دارید ممکن است که بتوانید به صورت مستقیم و یا از طریق اکسپرس اینتری اقامت دائم کانادا را دریافت کنید.

روند کلی کار به این صورت است که ابتدا از طریق سایت دولت استانی نسبت به پیش‌نیازها و نحوه ثبت‌نام در هر برنامه آگاه می‌شوید. در برخی از استان‌ها، داشتن جاب آفر برای شرکت در برنامه مهاجرتی آن الزامی بوده در حالی که در برخی از آن‌ها مانند ساسکاچوان و نیوفاندلند نیازی به داشتن جاب آفر نیست. پس از ثبت‌نام در سامانه استان و اخذ تاییدیه استانی (Nomination) می‌توانید نسبت به اخذ اقامت دائم کانادا اقدام کنید. معمولا هر استان ابزار خاصی را برای ارزیابی متقاضیان در اختیار داشته اما در اغلب آن‌ها افراد ابتدا باید یک EOI ثبت کنند و سوابق کاری، تحصیلی، دانش زبانی و دیگر مشخصات مورد نیاز را ارائه دهند تا توسط کارفرمایان بالقوه سنجیده و بهترین افراد انتخاب شوند. بسیاری افراد ترجیح می‌دهند تا پس از دریافت تاییدیه استانی از طریق سیستم اکسپرس اینتری اقدام کنند که فرآیند سریعتری دارد. داشتن تاییدیه استانی 600 امتیاز به امتیازهای متقاضیان در سیستم اکسپرس اینتری می‌افزاید.

مهاجرت کاری به کانادا

سالیان سال است که افراد در سنین نوجوانی و جوانی برای کار و انجام فعالیت های اقتصادی از کشوری به کشوری دیگر نقل مکان میکنند. امروزه به این نوع از نقل مکان برای کار در کشور دیگر را مهاجرت کاری مینامند. هر یک از شرایط اقتصادی نابسامان، جنگ، تورم اقتصادی بالا، اشباع بازار کار و … میتوانند عامل مهمی برای مهاجرت کاری نیروی کار باشند. برخی از کشور ها با وجود بازار پررونق، فرصت های شغلی بیشتر و به طور کلی شرایط اقتصادی رو به رشد علاوه بر نیروی کار داخلی، به دنبال جذب نیروی کار بین المللی نیز هستند. یکی از این کشورها، کانادا است.

کانادا با داشتن شرایط اقتصادی مناسب، سیاست هایی منعطف و جامعه ای مهاجر پذیر به یکی از مهم ترین مراکز تجمع مهاجرین در سال های اخیر تبدیل شده است. یکی از پرطرفدارترین روش های مهاجرت به کانادا، مهاجرت کاری است. افراد با مهاجرت کاری به کانادا میتوانند ویزای کار و Work permit این کشور را دریافت کنند. مهاجرت کاری به کانادا به دو دسته کلی تقسیم میشود. اول آنکه شما مجوز کار در این کشور را اخذ کنید، وارد کانادا شوید و در نهایت یک شغل مناسب برای خود پیدا کنید. که به این روش اخذ  Open Work Permit کانادا گفته میشود. دوم آنکه شما شما قبل از ورود به کانادا، توسط یک کارفرمای کانادایی استخدام شوید. این روش نیز یکی از متداول ترین روش های کار در کانادا محسوب میشود. البته هر یک از این روش های مهاجرت کاری به کانادا به چند روش مختلف دیگر تقسیم بندی میشود و هر روش مزایای و معایب خود را به همراه دارد. در این مقاله به دنبال بررسی کامل انواع شرایط مهاجرت کاری به کانادا را بررسی خواهیم کرد.

ویزای کاری کانادا

همانطور که قبلا گفته شد، برای مهاجرت کاری بهکانادا نیاز به اخذ مجوز کار یا همان Work Permit  را دارید. همزمان با اقدام برای اخذ مجوز کار کانادا، پرونده ویزای کانادا نیز برای متقاضی ایجاد میگردد. برای اخذ ویزای کار کانادا نیازی به پرداخت هزینه جداگانه وجود ندارد. به طور کلی متقاضی با اخذ مجوز کار میتواند وارد خاک کانادا شود و به فعالیت اقتصادی در این کشور بپردازد.

نحوه کاریابی در کانادا

نحوه کاریابی در کانادا برای افرادی که در خارج از این کشور اقامت دارند کار سختی نیست. روش های زیادی برای پیدا کردن کار در کانادا وجود دارد که در ادامه به بررسی این روش ها میپردازیم:

  1. موسسات مهاجرتی : اغلب متقاضیان کار در کانادا، بدلایل مختلفی علاقه مندند که پیدا کردن موقعیت شغلی در کانادا و انجام کلیه امور مربوط به مهاجرت خود به کانادا را به موسسات مهاجرتی واگذار نمایند. ریسک در اخذ پذیرش مجوز کار و استخدام در این روش بسیار پایین است. در این روش از اتلاف زمان و هزینه های گزاف جلوگیری میشود و کارجو بدون هیچ دغدغه ای اقدام به مهاجرت کاری به کانادا می نماید.
  2. Job bank : یکی دیگر از روش های کاریابی در کانادا جستجو در بانک کار های کانادا است. وبسایت های کاریابی زیادی در کانادا وجود دارند که متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا میتوانند در این وبسایت ها مشاغل مرتبط با سوابق تحصیلی و شغلی خود را جستجو نمایند.  در این وبسایت ها شرایط عمومی مشاغل اعلام شده اما معمولا جزئیات آن در این وبسایت ها درج نمیشود . با ارتباط مستقیم با کارفرما میتوان از جزئیات مشاغل با خبر شد. این روش پیدا کردن شغل میتواند ریسک زیادی برای کارجو به همراه داشته باشد.
  3. مشاغل دولتی کانادا: دولت کانادا هر ساله لیستی از مشاغل دولتی موجود را در سایت GC JOBS قرار میدهد. در این وبسایت ددلاین ثبت نام و جزئیات حقوقی، زبان و تخصص های مورد نیاز مشاغل ذکر میشود. متقاضیان میتوانند با ارسال رزومه در این مشاغل ثبت نام نمایند.
  4. Open work permit: روشی از جستجوی کار است که کارجو مجوز کار در کانادا را دریافت میکند و بعد از وارد به کانادا به دنبال کار میگردد. در این روش ممکن است کارجو در مدتی که به دنبال کار در کانادا است، درآمدی نداشته باشد. همچنین ریسک بالایی در پیدا نکردن شغل در کانادا مناسب برای کارجو وجود دارد.
  5. Job offer : متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا با داشتن یک پیشنهاد کاری میتوانند اقدام به اخذ مجوز کار در کانادا نمایند. یکی از مطمئن ترین روش های مهاجرت کاری به کانادا است که فردا از ابتدای ورود به کانادا میتواند درآمدزایی نماید.

وبسایت های کاریابی در کانادا

همانطور که در مطالب فوق خدمت شما عزیزان عرض کردیم، وب سایت های کاریابی زیادی در کانادا وجود دارد. اما برخی از این وبسایت ها، بیشتر قابل توجه کارفرمایان و متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا قرار گرفته اند و فرصت های شغلی به روز تر و بیشتری در این سایت ها وجود دارند. در ادامه مطلب میتوانید لیست اسامی بهترین وبسایت های کاریابی در کانادا را مشاهده نمایند.

  • Glassdoor
  • Indeed
  • Eluta
  • Jobbank
  • Monster
  • CareerBuilder
  • Jobboom
  • EmploiQuebec
  • Workopolis
  • Working
  • SimplyHired
  • RobertHalf
  • Linkedin

درآمدها در کانادا

اگر بخواهیم در رابطه با درآمد در کانادا صحبت کنیم، باید بگوییم که نظام حقوق و دستمزد در کانادا، به طور کلی به نفع کارمندان و کارگران است. درآمد ها در کانادا بسیار منصفانه است و کمترین درآمد در کانادا میتواند به راحتی هزینه های زندگی اعم از مسکن، حمل و نقل و مواد غذایی را پوشش میدهد.

اساساً میزان حقوق دریافتی هر فرد در کانادا، بستگی به میزان ساعت کاری در طول، میزان مهارت های تخصصی، میزان سابقه کار و میزان تحصیلات فرد بستگی دارد. حداکثر ساعت کاری در کانادا به طور معمول 40 ساعت در هفته در نظر گرفته میشود. اگر فردی در طول هفته بیش از 40 ساعت مشغول به کار باشد ، اضافه کار برای وی در نظر گرفته میشود.

میزان سابقه کار و مهارت های تخصصی فرد در درآمد وی تاثیر مستقیمی دارد. معمولا با افزایش سابقه کار و مهارت های تخصصی، حقوق کارمند بین 9 تا 35 درصد افزایش پیدا میکند.

بر خلاف ایران مدرک آکادمیک در کانادا تاثیر مستقیمی بر حقوق دریافتی کارمندان دارد. افراد با تحصیلات عالی میتوانند درآمد بیشتری در کانادا دریافت کنند. به طور متوسط اخذ مدرک علمی بالاتر میتواند بین 17 تا 23 درصد بر روی افزایش حقوق کارمندان تاثیر مستقیم داشته باشد.

حقوق و دستمزد در کانادا

متوسط درآمد مردم در کانادا سالیانه 159000 دلار است. اما در هر جامعه ای طبق قانون وزارت کار آن کشور، حداقل درآمدی برای کلیه مشاغل در نظر گرفته میشود. حداقل درآمد در کانادا برای هر استان متفاوت است. برای مثال حداقل دستمزد در استان ساسکاچون ساعتی 11.32 دلار است اما در استان بریتیش کلمبیا 14.60 دلار است.

کمترین حداقل درآمد در کانادا به ترتیب در استان های ساسکاچون، منیتوبا، نیوفاندلند و نیوبرانزویک در نظر گرفته شده است و بیشترین حداقل درآمد در کانادا در استان های اونتاریو، آلبرتا و بریتیش کلمبیا ارائه میشود. اگر بخواهیم متوسط حداقل درآمد در کانادا را درنظر بگیریم حداقل درآمد در این کشور ساعتی 14.65 دلار میباشد. البته این پایه حقوق برای کارهای کژوال، کارآموزان، کارمندان بدون سابقه و پایین ترین رده های شغلی در نظر گرفته میشود. افراد با مدارک علمی بالاتر و سوابق شغلی درآمد های خیلی بیشتری نسبت به این رقم دریافت میکنند.

اخذ اقامت دائم کانادا از طریق کار

اخذ اقامت دائم کانادا از طریق کار در این کشور یکی از پرطرفدارترین انواع اخذ اقامت دائم کاناداست. چند روش مختلف برای اخذ اقامت دائم کانادا وجود دارد که میتواند از همان ابتدای امر موجب اخذ اقامت دائم کانادا شود یا بعد از گذشت مدتی اقامت موقت کارجو تبدیل به اقامت دائم این کشور شود. برای مثال با استخدام در شهرهای کوچک کانادا مثل شهرهای منطقه آتلانتیک میتوان از همان ابتدای به کار اقامت دائم کانادا را دریافت نمود. اما با اقدام از طریق دریافت Open Work Permit میتوان اقامت موقت کانادا برای کار را اخذ نمود و بعد از سه سال کار در کانادا اقدام به اخذ اقامت دائم کانادا نمود.

مدارک لازم مهاجرت کاری در کانادا

  • پاسپورت با حداقل 6 ماه اعتبار از زمان برنامه ریزی شده برای ورود به کانادا
  • 2 قطعه عکس پرسنلی از متقاضی و کلیه همراهان وی
  • گواهی تمکن مالی برای پرداخت حداقل مخارج زندگی در دوره اقامت در کانادا
  • گواهی سلامت از پزشک معتمد کانادا
  • سوابق تحصیلی و مدارک فنی و حرفه ای مرتبط با شغل مدنظر
  • در صورت لزوم گواهی D’Acceptation du Quebec
  • مدارک مربوط به روابط شغلی مثل گواهی ارتباط با شرکاء، ارتباط با
  • تکمیل فرم IMM1295 جهت درخواست مجوز کار
  • تکمیل فرم IMM5645 جهت معرفی کامل اطلاعات خانوادگی
  • تکمیل فرم IMM5488 جهت ببرسی اطلاعات درخواستی
  • تکمیل فرم IMM5476 جهت معرفی نماینده
  • ارائه کلیه سوابق شغلی
  • ارائه مدرک زبان معتبر مثل آیلتس جنرال یا هر مدرکی که برای دولت کانادا معتبر باشد
  • رسید پرداخت هزینه های درخواست ویزای کار در کانادا

نرخ بیکاری در کانادا

در سال های اخیر نرخ بیکاری در کانادا سیر نزولی داشته و در ده سال اخیر (از سال 2009 تا 2019) از 8% به 5.6% رسیده بود. در ابتدای سال 2020 به دلیل شیوع بیماری کویید 19 و تشویش اقتصاد بین المللی، برخی از مراکز تجاری و بازرگانی تعطیل و یا تعدیل نیرو داشتند. همین امر باعث شد تا نرخ بیکاری در سال 2020 به عدد 7.4% رسید. محققان بر این باورند که این نرخ بیکاری در سال 2021 نیز روند نزولی خواهد داشته و به رقم 7.2% کاهش خواهد یافت. امید است با پایان اپیدمی کرونا نرخ بیکاری در کانادا به زیر 6 درصد کاهش پیدا کند.

مجوز کار در کانادا

مجوز کار در کانادا یا همان Work permit مجوزی است که کارجو قبل از ورود به خاک کانادا باید این مجوز را دریافت کند تا بتواند در کانادا اقامت موقت و اجازه فعالیت اقتصادی داشته باشد. سالانه بیش از 300 هزار مجوز کار در کانادا برای مهاجرین صادر میشود. این یعنی کانادا علاوه بر بازار کار بزرگ و پویا، شرایط مناسبی برای مهاجرین کاری به این کشور فراهم کرده است.

امکاناتی که با اخذ مجوز کاری در کانادا برای متقاضی ایجاد میشود:

  • کسب درآمد دلاری
  • امکان تبدیل اقامت موقت کانادا به اقامت دائم کانادا
  • سفر به کلیه نقاط کانادا بدون هیچ محدودیتی
  • امکان استفاده از بیمه و سایر مزایای کارفرمایان کانادایی

برای گرفتن مجوز کار در کانادا نیاز است که کارجو:

  • دلایل قانع کننده ای برای بازگشت به ایران و خروج از کانادا بعد از پایان مدت ویزای کار خود به آفیسر سفارت کانادا ارائه کند
  • داشتن مدارک کافی برای اثبات تمکن مالی متقاضی و خانواده تحت حمایت مالی وی
  • ارائه مدارک عدم سوءپیشینه
  • ارائه گواهی سلامت پزشکی
  • تعهد عدم فعالیت در مشاغل ممنوعه در کانادا
  • تعهد برای ارائه کلیه مدارک درخواستی سفارت کانادا

مدارک موردنیاز برای درخواست مجوز کار در کانادا

لیست برخی از مهم ترین مدارک مورد نیاز برای ثبت درخواست اخذ مجوز کار در سفارت کانادا:

  • پاسپورت با حداقل شش ماه اعتبار از زمان برنامه ریزی شده برای سفر به کانادا
  • دو قطعه عکس پرسنلی
  • مدارک مربوط به سوابق تحصیلی
  • مدارک مربوط به سوابق شغلی
  • مدارک آموزش های فنی و حرفه ای یا هر نوع مدرکی دال بر مهارت آموزی فرد متقاضی
  • گواهی سلامت پزشکی از پزشک معتمد کانادا
  • گواهی تمکن مالی برای دوره اقامت در کانادا
  • رسید پرداخت هزینه های ثبت درخواست در سفارت

توجه داشته باشید که ممکن است آفیسر سفارت از متقاضیان مدارک بیشتری برای تصمیم گیری درخواست نماید.

مهاجرت کاری به کبک

کانادا کشوری با سیستم فدرال است، بدین معنا که علاوه بر قوانین فدرال که خط‌مشی‌های کلی حکومت را تعیین می‌کند، هر استان قوانین و رویه‌های ویژه خود را در زمینه سیاست‌های مهاجرتی دنبال می‌کند. برنامه‌های مهاجرتی استانی (PNP) یکی از اصلی‌ترین و محبوب‌ترین روش‌های مهاجرت کاری به کانادا هستند که با توجه به نیازهای اقتصادی هر استان سازماندهی شده‌اند.

استان کبک نه تنها برنامه مهاجرتی مختص خود را به متقاضیان ارائه می‌دهد، بلکه تقریبا در تمامی زمینه‌های دیگر، سیستمی مجزا را پیگیری می‌کند. اگرچه برنامه مهاجرتی کبک جزئی از PNP به شمار نمی‌آید، اما همچون آن‌ها متناسب با نیازهای اقتصادی و فرهنگی استان کبک تنظیم گشته‌اند. برنامه مهاجرتی استان کبک به نیروهای کار ماهر خارجی که قصد زندگی در استان کبک را دارند، کمک می‌کند تا اقامت دائم کانادا را دریافت کنند.

برای مهاجرت کاری به استان کبک ابتدا باید از طریق دولت استانی کبک مورد ارزیابی قرار گرفته و در صورت تایید برای دریافت اقامت دائم اقدام کنید. تاییدیه استان کبک (Certificat de sélection du Québec) نام داشته و متقاضیان پس از دریافت آن می‌توانند از طریق بارگذاری مدارک مورد نیاز، درخواست خود را برای اقامت دائم کانادا ثبت کنند. برای انجام این فرآیند باید ابتدا مشخصات خود را ثبت کرده و با پرداخت هزینه بررسی پرونده و انجام معاینات پزشکی و بایومتریک، مدارک خود را تکمیل و درخواست خود را ثبت می‌کنید. هر پرونده بسته به شرایط مدت زمانی متفاوت به طول انجامیده و سپس در زمینه رد یا تایید درخواست خود آگاه می‌شوید.

مهاجرت به کانادا از طریق خوداشتغالی

ورزشکاران، هنرمندان و نویسندگان می‌توانند از طریق روش خوداشتغالی به کانادا مهاجرت کرده و اقامت دائم آن را به دست آورند. بدین منظور آن‌ها باید چندین سال سابقه فعالیت در زمینه مورد نظر خود را داشته و نسبت به فعالیت موثر در کانادا و رشد فرهنگی- اجتماعی جامعه آن نیز تمایل از خود نشان دهند.

برای مهاجرت به کانادا از طریق خود اشتغالی، متقاضیان باید:

  • سابقه کار مرتبط داشته باشند.
  • مایل به کار و زندگی در کانادا به عنوان یک فرد خوداشتغال باشند.
  • از شرایط عمومی این برنامه برخوردار باشند.
  • از نظر شرایط پزشکی، امنیتی و دیگر مسائل مناسب شرکت در این برنامه باشند.

منظور از سابقه کار مرتبط داشتن سوابق درخشان ورزشی، هنری یا ادبی در سطحی بین‌المللی و یا داشتن سابقه خوداشتغالی و فعالیت‌های فرهنگی است. توجه داشته باشید که متقاضیان باید حداقل 2 سال سابقه فعالیت در طول پنج سال گذشته (قبل از درخواست) در عرصه مورد نظر خود را داشته باشند. داشتن سابقه کاری بیشتر منجر به اخذ امتیازی بالاتر خواهد شد.

شرایط عمومی این برنامه که تمامی متقاضیان بر طبق آن ارزیابی می‌شوند عبارتند از:

  • تجربه و سوابق کاری
  • تحصیلات
  • سن
  • دانش و مهارت زبانی
  • تطبیق پذیری

همچنین تمامی متقاضیان باید آزمایشات پزشکی را از سر گذرانده و گواهی عدم سوءپیشینه را در هنگام ثبت درخواست خود ارائه کنند. داشتن تمکن مالی کافی برای ساپورت زندگی خود و خانواده نیز از دیگر ضروریات شرکت در این طرح است. مدت زمان بررسی پرونده‌ها حدودا 23 ماه زمان می‌برد (بدون احتساب زمان بایومتریک) و پس از تایید، متقاضیان اقامت دائم کانادا را به دست می‌آورند.

امتیازبندی مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس اینتری

روش اکسپرس اینتری مشهورترین روش اخذ اقامت دائم کاناداست که از سال 2015 آغاز به کار کرد. این سامانه سراسری آنلاین برای تمامی متقاضیان مهاجرت به کانادا از سراسر جهان امکان ثبت‌نام و ارزیابی شرایط را به سادگی فراهم می‌آورد. متقاضیان می‌توانند به صورت آنلاین مشخصات خود را ثبت کرده و از طریق یکی از روش‌های زیر می‌توانند برای شرکت در اکسپرس اینتری اقدام کنند:

  • برنامه ی نیروی کار ماهر فدرال Federal Skilled Worker Program (FSWP)
  • برنامه نیروی کار ماهر اسکیلد تریدز The Federal Skilled Trades class (FSTP)
  • برنامه مهاجرت از طریق تجربه کار در کانادا The Canadian Experience Class (CEC)

سپس تمامی متقاضیان در دو مرحله مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. آن‌هایی که در مرحله اول موفق به کسب 68 امتیاز (از مجموع 100 امتیاز) گردند، به مرحله دوم راه پیدا کرده که حداکثر 1200 امتیاز داشته و برای انتخاب شدن در آن باید حداقل 479 امتیاز کسب کرد.

در جدول زیر می‌توانید با جزئیات سیستم امتیازبندی اکسپرس اینتری در مرحله اول آشنا شوید:

دانش زبانی
زبان اولCLB 74 امتیاز
CLB 85 امتیاز
CLB 96 امتیاز
زبان دومCLB 54 امتیاز
دانش زبانی همسر (متاهلین)CLB 45 امتیاز
تحصیلات
دیپلم دبیرستان5 امتیاز
یک سال تحصیلات کالج / دانشگاه15 امتیاز
2 سال تحصیلات کالج/ دانشگاه19 امتیاز
3 سال و بیشتر تحصیلات دانشگاهی (کارشناسی)21 امتیاز
دو مدرک دانشگاهی که یکی از آن‌های معادل 3 سال باشد.22 امتیاز
کارشناسی ارشد23 امتیاز
دکتری25 امتیاز
سابقه کاری
یک سال9 امتیاز
2-3 سال11 امتیاز
4-5 سال13 امتیاز
6 سال و بیشتر15 امتیاز
سن
18-3512 امتیاز
3611 امتیاز
3710 امتیاز
389 امتیاز
398 امتیاز
407 امتیاز
416 امتیاز
425 امتیاز
434 امتیاز
443 امتیاز
452 امتیاز
461 امتیاز
47 و بیشتر0 امتیاز
تطبیق پذیری
حداقل یک سال سابقه کار در کانادا10 امتیاز
سابقه تحصیل در کانادا5 امتیاز
داشتن پیشنهاد شغلی یا جاب آفر5 امتیاز
داشتن بستگان خانوادگی در کانادا5 امتیاز
سابقه کار همسر در کانادا5 امتیاز
سابقه تحصیلی همسر در کانادا5 امتیاز
دانش زبانی بالای همسر5 امتیاز

توجه کنید که متقاضیان از جدول تطبیق‌پذیری تنها می‌توانند 10 امتیاز کسب کنند. همچنین داشتن جاب آفر یا پیشنهاد شغلی حداکثر 10 امتیاز می‌تواتد برای متقاضیان به ارمغان بیاورد.

پس از گذر از این مرحله، متقاضیان وارد مرحله دوم می‌شوند که رقابت اصلی در آن جریان داشته و تنها بهترین متقاضیان موفق به دریافت دعوتنامه می‌شوند. این مرحله در دو بخش مشخصات افراد را ارزیابی کرده و امتیازی را به آن‌ها اختصاص می‌دهد: بخش مرکزی (حداکثر 600 امتیاز) و بخش مضاعف (حداکثر 600 امتیاز).

بخش مرکزیامتیازات عامل انسانی:

سن
سنامتیاز یک فردامتیاز همراه با همسر
189990
1910595
20-29110100
3010595
319990
329485
338880
348375
357770
367265
376660
386155
395550
405045
413935
422825
431715
4465
45 و بیشتر00
تحصیلات
تحصیلاتامتیاز یک فردامتیاز همراه با همسر
زیر دلپلم00
دیپلم دبیرستان3028 برای متقاضی، 2 برای همسر
یک سال تحصیلات کالج / دانشگاه9084 برای متقاضی، 6 برای همسر
2 سال تحصیلات کالج / دانشگاه9891 برای متقاضی، 7 برای همسر
3 سال و بیشتر تحصیلات کالج / دانشگاه120112 برای متقاضی، 8 برای همسر
دو مدرک دانشگاهی که یکی از آن‌ها حداقل 3 سال به طول انجامیده باشد128119 برای متقاضی، 9 برای همسر
کارشناسی ارشد135126 برای متقاضی، 10 برای همسر
دکتری150140 برای متقاضی، 10 برای همسر
دانش زبانی
زبان اولامتیاز یک فردامتیاز همراه با همسر
برای هر مهارت زبانی3432 برای متقاضی، 2 برای همسر
CLB 3 و پایین‌تر00
CLB 466 برای متقاضی، 0 برای همسر
CLB 566 برای متقاضی، 1 برای همسر
CLB 698 برای متقاضی، 1 برای همسر
CLB 71716 برای متقاضی، 3 برای همسر
CLB 82322 برای متقاضی، 3 برای همسر
CLB 93129 برای متقاضی، 5 برای همسر
CLB 10 و بالاتر3432 برای متقاضی، 5 برای همسر
دانش زبانی
زبان دومامتیاز یک فردامتیاز همراه با همسر
برای هر مهارت زبانی66
CLB 4 و پایین‌تر00
CLB 5 یا 611
CLB 7 یا 833
CLB 9 و بالاتر66
سابقه کار کانادایی
سابقه کارامتیاز یک فردامتیاز همراه با همسر
کمتر از یکسال00
یک سال4035 برای متقاضی، 5 برای همسر
2 سال5346 برای متقاضی، 7 برای همسر
3 سال6456 برای متقاضی، 8 برای همسر
4 سال7263 برای متقاضی، 9 برای همسر
5 سال و بیشتر8070 برای متقاضی، 10 برای همسر

مهارت‌های ترکیبی:

تحصیلات و سابقه کار کانادایی
تحصیلات1 سال سابقه کار کانادایی2 سال و بیشتر سابقه کار کانادایی
دیپلم00
1 سال یا بیشتر تحصیلات دانشگاهی / کالج1325
داشتن دو مدرک دانشگاهی که یکی از آن‌ها حداقل 3 سال به طول انجامیده باشد2550
دانش زبانی و تحصیلات
تحصیلات CLB 7 و بالاتر در تمامی مهارت، حداقل یکی از آن‌ها 8CLB 9 و بالاتر برای تمامی مهارت‌ها
دیپلم00
1 سال یا بیشتر تحصیلات دانشگاهی / کالج1325
داشتن دو مدرک دانشگاهی که یکی از آن‌ها حداقل 3 سال به طول انجامیده باشد2550
دانش زبانی و سابقه کار غیرکانادایی
سابقه کار غیر کانادایی CLB 7 و بالاتر در تمامی مهارت، حداقل یکی از آن‌ها 8CLB 9 و بالاتر برای تمامی مهارت‌ها
نداشتن سابقه کار00
1-2 سال سابقه کار غیر کانادایی1325
3 سال و بیشتر سابقه کار غیرکانادایی2550
سابقه کار غیرکانادایی و سابقه کار کانادایی
تحصیلات1 سال سابقه کار کانادایی2 سال و بیشتر سابقه کار کانادایی
نداشتن سابقه کار00
1-2 سال سابقه کار غیر کانادایی1325
1-2 سال سابقه کار غیر کانادایی2550
گواهی certification در مهارت شغلی و دانش زبانی
گواهی CLB 5 و بالاتر در تمامی مهارت، حداقل یکی از آن‌ها 6CLB 7 و بالاتر برای تمامی مهارت‌ها
گواهی تایید شده استانی در مهارت مورد نظر2550

بخش مضاعف:

موردامتیاز
داشتن تاییدیه استانی (PNP Nomination)600
داشتن جاب آفر برای موقعیت‌های شغلی مدیریتی ارشد200
داشتن جاب آفر در هر یک از طبقات شغلی 0، A و B50
فارغ‌التحصیلی از یکی از دانشگاه‌ها و کالج‌ها کانادا که 1-2 سال به طول انجامیده باشد15
فارغ‌التحصیلی از یکی از دانشگاه‌های یا کالج‌های کانادا در برنامه‌ای 3 ساله، ارشد و یا دوره تخصصی و دکتری30
دانش زبان فرانسه معادل CLB 7 همراه با دانش زبان انگلیسی ضعیف (پایین‌تر از CLB 4)25
دانش زبان فرانسه معادل CLB 7 همراه با دانش زبان انگلیسی CLB 5 و بالاتر50
داشتن خواهر یا برادر در کانادا15

مهاجرت کاری به کانادا با خانواده

دولت کانادا شرایط آسانی برای مهاجرت کاری به کانادا با خانواده تحت حمایت متقاضی فراهم نموده است. از مزایای همراهی خانواده در کانادا آن است که فرزندان فرد دارای مجوزکار در کانادا میتوانند بدون دریافت ویزای تحصیلی کانادا یا مجوز تحصیل در این کشور، در مدارس یا دانشگاه های کانادا مشغول به تحصیل شوند. همچنین همسر فرد میتواند با دریافت مجوز Open Work Permit در کانادا به راحتی مشغول به کار شود.

چه کسانی میتوانند به عنوان همراه با متقاضی مهاجرت کاری به کانادا مهاجرت کنند؟

  • همسر قانونی بالای 16 سال
  • پدر و مادر تحت حمایت مالی متقاضی فرد
  • پدر بزرگ و مادر بزرگ تحت حمایت مالی متقاضی
  • فرزندان و فرزند خواندگان وابسته به متقاضی
  • خواهرزادگان و برادرزادگان یتیم یا مجرد زیر 18 سال تحت حمایت متقاضی

توجه داشته باشید که:

  • فرزندان فرد میبایست زیر 22 سال و مجرد باشند.
  • ارائه مدارک مربوط به فرزندخواندگی الزامی است.
  • اگر فرزندی بیش از 22 سال داشته باشد اما دچار مشکلات جسمی یا روحی باشد میتواند به همراه والدین خود به کانادا مهاجرت نماید.
  • از ورود هر یک از اعضای خانواده دارای سوءپیشینه، که به عنوان همراه متقاضی درخواست ورود به کانادا را دارند، ممانعت میشود.
  • مدارک تاهل مثل عقدنامه برای همسر متقاضی میبایست ارائه شود.
  • کلیه اعضای خانواده میبایست پاسپورت معتبر داشته باشند.

شرایط مهاجرت کاری به کانادا

به طور کلی شرایط مهاجرت کاری به کانادا این گونه است که متقاضی کار در یکی از مشاغل کانادا حتما باید سابقه کار مرتبط با شغل مورد نظر را داشته باشد. در برخی از موارد حتی یک سال سابقه کار مرتبط نیز کفایت میکند. سابقه کار باید قابل استناد و پیگیری باشد. این سابقه کار را میتوان با ارائه لیست سابقه بیمه ، قرارداد رسمی همکاری و یا نامه کارفرما اثبات نمود.

سوابق تحصیلی پس از سوابق شغلی مهم ترین فاکتور شرایط مهاجرت کاری به کانادا است. بسته به موقعیت شغلی مدنظر، مدارک تحصیلی مقاطع مختلف درخواست میشود. به طور مثال استخدام در برخی از مشاغل نیاز به کارمند با مدرک دیپلم دبیرستان دارند اما در برخی موقعیت های شغلی دیگر نیاز به کارمندی با مدرک کارشناسی ارشد دارند. بنابراین برای ورود به کانادا حداقل میبایست مدرک دیپلم دبیرستان داشته باشید.

میزان تسلط به زبان های خارجه نیز از مهمترین فاکتور های بررسی شرایط مهاجرت کاری به کانادا است. افرادی که قصد مهاجرت کاری به کانادا را دارند میبایست به یکی از زبان های انگلیسی یا فرانسوی تسلط نسبی داشته باشند. از نظر قانونی برای مهاجرت کاری به کانادا نیاز به تسلط زیادی بر زبان انگلیسی یا فرانسوی وجود ندارد. اما بهتر است متقاضی برای آسایش خود، قبل از مهاجرت به این کشور تسلط خوبی بر یکی از این دو زبان پیدا کند. برای مثال جهت استخدام در اکثر مشاغل مدرک آیلتس جنرال با نمره 4 در نظر گرفته میشود.

کار دانشجویان در کانادا

دانشجویان بین المللی که در یک دوره تمام وقت مشغول به تحصیل در کانادا هستند، تنها با داشتن مجوز تحصیل در کانادا میتوانند بدون دریافت مجوز کار در کانادا مشغول به کار پاره وقت یا تحت شرایطی خاص مشغول به کار تمام وقت شوند. کار دانشجویان در کانادا محدود به 20 ساعت در هفته است. دانشجویان میتوانند در طول سال تحصیلی مشغول به کار پاره وقت شوند و در دوران تعطیلات بین ترم یا تعطیلات تابستان مشغول به کار تمام وقت شوند. از آنجایی که هدف از مهاجرت تحصیلی به کانادا علم آموزی است، و نوعی از مهاجرت کاری به کانادا نیست، در نتیجه اشتغال به کار تمام وقت امکان پذیر نیست.

دانشجویان در کانادا میتوانند در مشاغل مرتبط با دوره تحصیلی خود مثل پروژه های تحقیقاتی، مشاغلی که در دانشگاه وجود دارد یا مشاغلی ساده مثل کافه داری و کارمند باشگاه ورزشی مشغول شوند. محدودیتی در استخدام دانشجویان به صورت پاره وقت وجود ندارد و دانشجو میتواند در هر نقطه از کانادا و تحت نظر هر کارفرمایی مشغول به کار شود. اما کار دانشجویان در کانادا نباید به تحصیل وی آسیب برساند.

دقت داشته باشید که قبل از مهاجرت کاری به کانادا حتما نسبت به دریافت کد SIN کانادا اقدام نمایید. ارائه این کد در هنگام استخدام در کانادا ضروری است. دانشجویان با داشتن مجوز تحصیل در کانادا میتوانند برای اخذ SIN در کانادا اقدام نمایند. همچنین در برخی موارد برای ورود به بعضی از رشته های شغلی مانند رشته های کشاورزی میبایست گواهی سلامت عمومی پزشکی ارائه نمود.

حداقل حقوق دانشجویان در کانادا ساعتی ۱۹ دلار است که به عبارتی بیش از 37 هزار دلار در سال میباشد. این درآمد برای یک دانشجو درآمد خوبی محسوب میشود و میتواند میزان زیادی از هزینه های زندگی دانشجو را تامین کند. این در حالیست که حداقل حقوق دریافتی در کانادا 27 هزار دلار در سال است.

برخی از دانشجویان در هنگام تحصیل در کانادا امکان فعالیت اقتصادی را ندارد! امکان کار در کانادا برای دانشجویانی که در دوره های زیر 6 ماه شرکت کرده اند وجود ندارد. همچنین دانشجویانی که صرفاً در دوره های زبان انگلیسی (ESL) یا دوره زبان فرانسه (FSL) کانادا شرکت نموده اند نمیتوانند در طول تحصیل خود مشغول به کار در کانادا شوند. همچنین دانشجویان بین المللی امکان کار قبل از شروع دوره تحصیلی خود (حتی به صورت پاره وقت) را ندارند.

کار پس از پایان تحصیل در کانادا

 دانشجویان میتوانند پس از پایان تحصیل در کانادا به طور موقت در کانادا مشغول به کار شوند. برای کار بعد از فارغ التحصیلی در کانادا میبایست مجوز کار یا همان Work Permit را دریافت نمود. Work Permit میتواند برای دریافت اقامت دائم کانادا نیز کمک بسیار زیادی به دانشجو نماید. دانشجویان بعد از پایان دوره تحصیلی میتوانند بدون تغییر ویزا تا 90 روز در کانادا حضور داشته باشند. دانشجویان در این مدت میتوانند به دنبال کار در کانادا باشند و شغل مد نظر خود را پیدا کنند. اما با مجوز تحصیل در کانادا امکان استخدام وجود ندارد و دانشجو بعد از پیدا کردن شغل مدنظر باید به دنبال اخذ مجوز کار در کانادا باشد.

برای تبدیل مجوز تحصیلی به مجوز کار در کانادا نیاز به جمع آوری مدارکی مثل تصویر کلیه صفحات پاسپورت، مدارک هویتی، سوابق تحصیلی و … است . تبدیل این ویزا برای دانشجو 100 دلار هزینه به همراه دارد که باید در سایت سفارت آن را به صورت آنلاین پرداخت نماید.

خب ، یه کامنت بزار

خب ، ما ایمیلتو منتشر نمی کنیم خیالت راحت. فیلدهای موردنیاز ( * )