آموزش زبان فارسی در دانشگاه های کانادا
در دو دانشگاه تورنتو ( گروه تمدن های شرقی ) و مک گیل ( مرکز مطالعات اسلامی ) زبان فارسی به عنوان یکی از دروس اختیاری ارائه می شود . مطالب و موضوعات مورد تدریس بیش تر جنبه آموزش زبان دارد ، نه ادبیات و فرهنگ و تمدن ایرانی . این دانشگاه ها ، استاد تمام وقت برای زبان فارسی ندارند. دانشجویان ایرانی مقیم کانادا ، مجاز به انتخاب این درس به عنوان واحد تحصیلی نیستند ، این امر به دلیل پایین بودن سطح مطالب ارائه شده در دانشگاه هاست .
از آن جا که تحصیل در کانادا هزینه بسیاری دارد ، معمولا افراد در انتخاب دروس و واحدهای درسی با اینده نگری و دقت بیشتری عمل می کنند تا دستیابی آن ها به شغل مناسب هموار شود . بنابریان ، اگر دروسی آینده ی شغلی روشن و قابل قبولی را برای افراد تضمین کند ، استقبال عمومی از ان درس و رشته بیشتر می شود .
از طرف دیگر ، به دلیل پذیرش تنوع فرهنگ در کانادا و حضور تعداد بسیار مهاجرا ن در این کشور، هرگاه تعداد داوطلبان فراگیری زبان خاصی به حد کافی و مورد قبول مدارس و دانشگاه ها برسد ، دولت کانادا مسئول برگزاری کلاس درس مورد درخواست است . از این رو ، اگر تعداد متقاضیان فراگیری زبان فارسی به جهت نیاز و علاقه به مطالعه در خصوص تاریخ ، فرهنگ و ادبیات ایران افزایش یابد ، دانشگاه موظف است کرسی زبان و ادبیات فارسی یا دیگر موضوعات مرتبط با ایران شناسی را دایر کند .
رشتۀ زبان و ادبیات فارسی در مقاطع مختلف دربرخی از دانشگاههای معتبر سرتاسر دنیا ارائه میشود، این رشته در مقطع کارشناسی 4 سال بوده و دانشجو موظف به گذراندن 148 واحد درسی است. دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری میتوانند گرایش مورد نظر خود را انتخاب کرده و در آن گرایش به ادامۀ تحصیل مشغول شوند. این رشته دارای دو شاخۀ اصلی، ادبیات فارسی و زبان فارسی بوده که در بخش زبان فارسی، دستور زبان، زبان شناسی، ویرایش و اصول نگارش آموزش داده خواهد شد و در بخش ادبیات فارسی نیز، نقد ادبی، سبک شناسی، تاریخ ادبیات، انواع ادبی و صنایع ادبی ارائه میشود.
بازار کار رشتۀ زبان و ادبیات فارسی
قبل از اپلای رشتۀ ادبیات فارسی بهتر است با بازار کار و آیندۀ شغلی این رشته بیشتر آشنا شوید تا بتوانید در مورد این رشته بهتر تصمیم بگیرید. در واقع بازار کار رشتۀ ادبیات فارسی به مهارتها، قابلیتها و تواناییهای افراد بستگی دارد. فارغ التحصیلان پس از اتمام تحصیل میتوانند به کار تدریس مشغول شوند و همچنین به عنوان مترجم و یا منتقدان ادبی فعالیت کنند، همچنین میتوانند در مراکزی مثل شهرداری و فرمانداری به عنوان کارشناسان فرهنگی شهرداری و بخشداری استخدام شوند. بسته به علاقۀ فردی، میتوانند در ثبت اسناد، کتابخانهها، فعالیتهای چاپ و نشر، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، صدا و سیما، روزنامه نگاری، گویندگی و ویراستاری مشغول به کار شوند.
همانطور که میبینید، فرصتهای شغلی برای اپلای رشتۀ ادبیات فارسی بسیار زیاد هستند و تمام این عوامل بستگی به مهارتهای افراد دارد. بد نیست بدانید که رشتۀ زبان و ادبیات فارسی در حدود 150 دانشگاه معتبر خارج از کشور ارائه میشود. در کشور مصر بیش از 16 هزار دانشجو به تحصیل ادبیات فارسی مشغول هستند. 24 هزار دانشجو در تعداد 32 دانشگاه در کشور هندوستان، 2100 هزار دانشجو در 5 دانشگاه کشور ایتالیا و حدود 140 نفر در 4 دانشگاه کشور آلمان به تحصیل در این رشته مشغول هستند.
رشتۀ ادبیات فارسی در کانادا
به دلیل مهاجرت ایرانیان در سالهای گذشته به کشور کانادا، زبان فارسی و فرهنگ مردم به این سرزمین منتقل شده است. به همین دلیل در بسیاری از دانشگاههای معتبر این کشور رشتۀ ادبیات فارسی ارائه میشود و افراد میتوانند برای اپلای رشتۀ ادبیات فارسی در کانادا اقدام کنند.
از بهترین دانشگاههای این کشور میتوان به دانشگاه تورنتو و مک گیل اشاره کرد که موضوعات تدریس در آنجا بیشتر جنبۀ آموزش زبان دارند. توجه داشته باشید که در این دانشگاهها استاد تمام برای ارائۀ زبان فارسی وجود ندارد. از آنجایی که تحصیل در کانادا با هزینههای زیادی رو به رو است، پس فرد باید در انتخاب دورههای تحصیلی خود با دقت و آینده نگری بیشتری عمل کند تا بتواند در کشور مورد نظر شغل متناسب را پیدا کند.
ویزای تحصیلی کانادا
دلایل ریجکت شدن ویزای تحصیلی دانشجویی کانادا
مراحل دریافت ویزای تحصیلی کانادا
میزان تمکن بانکی برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا (راهنمای کامل)
رفع ریجکت ویزای تحصیلی
دلایل ریجکت شدن ویزای تحصیلی دانشجویی کانادا