راهنمای جامع اخذ ویزای کانادا 2021 | اخذ ویزای کانادا در سال های 2021 2022
انواع ویزای کانادا, مهاجرت به کانادا

راهنمای جامع اخذ ویزای کانادا 2020

کانادا کشوری در آمریکای شمالی است که با ایالات متحده در همسایگی می‌باشد. به لحاظ موقعیت جغرافیایی، ثبات اقتصادی و طبیعت زیبای کانادا، تقاضا برای سفر به این کشور و اخد ویزای کانادا، همواره بالا بوده و از آنجایی که احتمال دریافت ویزای کانادا از ویزای شینگن و سایر کشورهای اروپایی (به شرط رعایت شرایط و تکمیل بودن مدارک لازم) کمی راحت‌تر است، بنابراین افراد زیادی در صدد کسب اطلاعات بیشتر درمورد انواع ویزای کانادا و نحوه دریافت آنها هستند که در ادامه به آنها پرداخت خواهد شد. 

انواع ویزای کانادا

کانادا انواع ویزای مختلفی دارد که متقاضی می‌تواند با توجه به شرایط خود، برای دریافت یکی از آنها اقدام نماید. در یک تقسیم‌بندی کلی، ویزای کانادا از نوع توریستی به چهار صورت هستند:

  • ● ویزای ترانزیت
  • ● ویزای Single-entry یا ویزای تک ورودی کانادا
  • ● ویزای Multiple-entry یا ویزای چند بار ورود کانادا (ویزای 5 ساله کانادا)
  • ● ویزای Super Visa یا سوپر ویزا (ویزای والدین)

ویزای ترانزیت کانادا

افرادی که می‌خواهند وارد کانادا شده ولی قصد بازدید از کانادا یا خرید در این کشور را ندارند، باید برای ورود به کانادا، ویزای کانادا از نوع ترانزیت را دریافت نمایند. همچنین کسانی که کمتر از 48 ساعت در کانادا اقامت دارند، باید اقدام به دریافت ویزای ترانزیت کانادا کنند. ویزای ترانزیت کانادا رایگان است.

ویزای Single-entry کانادا

با ویزای تک ورودی کانادا تنها یک بار می‌توانید وارد کانادا شوید و پس از خروج از کانادا اعتبار ویزای شما به پایان خواهد رسید. ویزای کانادا از نوع تک ورودی:

  • ● به دارندگان این نوع ویزای کانادا اجازه می‌دهد در مدت اعتبار ویزا، یک بار وارد کشور کانادا شوند.
  • ● ممکن است تا شش ماه قبل از مدت زمان سفر صادر شود.
  • ● تاریخ اعتبار آن باید حداقل یک ماه بیشتر از تاریخ رسیدن دارنده به کانادا باشد.

ویزای Multiple-entry کانادا

ویزای مولتی کانادا که به آن ویزای پنج ساله کانادا نیز گفته می‌شود، اجازه ورود و خروج مکرر را به دارنده ویزا می‌دهد. لازم به ذکر است که دارندگان ویزای تک ورودی کانادا و ویزای مولتی کانادا، در هر بار ورود به کانادا، تنها اجازه کمتر از 6 ماه اقامت در کانادا را دارند. این نوع از ویزای کانادا که به ویزای 5 ساله کانادا نیز معروف است، اعتباری ده ساله دارد. اما از آنجایی که اعتبار پاسپورت ایرانی 5 ساله است، تنها 5 سال می‌توان از اعبتار این نوع ویزای کانادا استفاده نمود. برای اطلاعات بیشتر به صفحه ویزای مولتی 5 ساله کانادا مراجعه نمائید.

توجه داشته باشید که تصمیم‌گیری درخصوص زمان اعتبار ویزا و یک یا چند بار ورود بودن آن به آن به عهده سفارت است و ممکن است اعتبار ویزا به تشخیص سفارت کمتر از 6 ماه باشد. همچنین با توجه به سخت‌گیری‌های بیشتر در روند صدور ویزای مولتی کانادا به اتباع ایرانی، برخی از آژانس‌های مسافرتی، برنامه‌هایی مبنی بر ویزای تضمینی کانادا ارائه می‌دهند. قابل ذکر است که اخذ ویزای کانادا، به هیچ صورت، تضمینی نیست و برای آشنایی با برنامه‌های ویزای تضمینی کانادا، به صفحه موردنظر مراجعه نمائید.

ویزای مولتی کانادا خود به چند دسته تقسیم می‌شود.

ویزای توریستی کانادا

ویزای توریستی کانادا به ویزای اقامت موقت کانادا معروف است. این نوع ویزا برای اهداف مختلفی صادر می‌شود و آن دسته از متقاضیانی که به قصد گردشگری، دیدار خویشاوندان،شرکت در دوره های کوتاه مدت تحصیلی و کارگاه های آموزشی و یا شرکت در همایش ها قصد ورود به کانادا را داشته باشند می‌توانند به عنوان ویزیتور کوتاه مدت درخواست ویزای کانادا دهند.

ویزای توریستی کانادا در ابتدا با مدت اعتبار حداکثر چهار ماهه صادر میشد، اما امروزه اکثر ویزاهای توریستی کانادا بصورت ویزای مولتی و با اعتبار پنج ساله برای متقاضیان صادر می‌شود. برای اطلاعات بیشتر نیز می‌توانید به صفحه ویزای توریستی کانادا مراجعه کنید.

ویزای تحصیلی کانادا

کانادا یکی از بهترین مقاصد برای ادامه تحصیل است و متقاضیان تحصیل در کانادا هر روزه درحال افزایش می‌باشند.  تحصیل در کانادا به دو بخش اصلی تقسیم می‌شود؛ ویزای تحصیلی بلند مدت کانادا و ویزای تحصیلی کوتاه مدت کانادا. ویزای بلندمدت کانادا شامل ویزای دانشجویی کانادا و ویزای دانش‌آموزی می‌باشد که متقاضی می‌تواند پس از دریافت این ویزا، در مدارس یا دانشگاه‌های امریکا به تحصیل بپردازد. ویزای تحصیلی کوتاه‌مدت کانادا نیز به منظور فرصت‌های مطالعاتی، شرکت در دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت و مواردی از این دست صادر می‌شود. متقاضی می‌تواند برای این منظور، برای دریافت ویزای مولتی کانادا اقدام نماید.

والدین دانشجویان نیز می‌توانند با شخص وارد این کشور شوند، اما دارای شرایط خاص و محدودیت‌هایی است. از آنجایی که ویزایی بعنوان ویزای همراه دانشجویان وجود ندارد، والدین دانشجویان به این منظور می‌توانند از طریق ویزای توریستی کانادا، ویزای کار کانادا یا سوپرویزای کانادا، اقامت موقت یا دائم این کشور را دریافت نمایند.

برای اطلاعات بیشتر، به صفحه ویزای دانشجویی کانادا مراجعه نمائید.

سوپر ویزای Super Visa کانادا

سوپر ویزای کانادا برای افرادی صادر می‌شود که می‌خواهند بیش از 6 ماه در کانادا اقامت داشته باشند. این نوع ویزا معمولاً برای والدین یا پدربزرگ یا مادربزرگ افرادی که اقامت موقت یا اقامت دائم کانادا را دارند، صادر می‌شوند و به همین دلیل آن را سوپرویزای والدین کانادا می‌نامند. فردی که دارای ویزای اقامت موقت یا دائم کاناداست، درصورتیکه درآمد بالای 24000 دلار کانادا در سال داشته باشد، می‌تواند برای والدین خود، دعوتنامه سوپرویزای کانادا بفرستد.

اعتبار این نوع از ویزا 10 سال است، اما از آنجاییکه پاسپورت ایرانی با اعتبار پنج ساله صادر می‌شود، بنابراین سوپر ویزای والدین کانادا نیز برای ایران پنج سال درنظر گرفته می‌شود. دارنده این ویزا می‌تواند در هر بار ورود به کانادا سال دو سال در این کشور بماند.

ویزای استارتاپ کانادا

ویزای استارت‌آپ کانادا برای کارآفرینانی‌ست که قصد مهاجرت به کانادا و راه‌اندازی کسب و کار خود در این کشور را دارند. برای شروع یک کسب و کار در کانادا از طریق ویزای استارتاپ، شرایط خاصی لازم است و باید دولت کانادا را متقاعد سازید که کسب و کار شما دارای بازده بسیار خوبی بوده و می‌تواند در سطح جهانی به رقابت بپردازد. همچنین کسب و کار شما باید دارای حمایت یا اسپانسری از طرف یکی از سازمان‌های دولتی کانادا باشد. برای اطلاعات بیشتر به صفحه ویزای استارتاپ کانادا، مراجعه نمائید.

هزینه ویزای کانادا

هزینه‌های اخذ ویزای کانادا عمدتاً به دو بخش تقسیم می‌شود. بخش اول مربوط به هزینه‌ها و تعرفه‌های اخذ ویزای کاناداست که باید آنها را درقبال تأیید مدارک و سایر موارد به سفارت کانادا پرداخت نمائید. بخش دیگر هزینه‌ها مربوط به آژانس‌های مسافرتی که از آنها برای دریافت ویزا اقدام می‌کنید، می‌شود تا با راهنمایی و مشاوره آنها، احتمال اخذ ویزای کانادا، بالاتر می‌رود. این هزینه‌ها ممکن است با توجه به شرایط هر متقاضی و نوع شرکت مسافرتی، متفاوت باشد و تعرفه‌های مختلفی وجود داشته باشد. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید با شرکت مربوطه تماس بگیرید. بعنوان مثال در جدول زیر، تعرفه‌های اخذ ویزای کانادا مربوط به یکی از آژانس های معتبر را مشاهده می‌کنید.

خدماتهزینه همکارهزینه مسافر
ثبت نام ویزای توریستی نرمال235 دلار کانادا250 دلار آمریکا
ثبت نام ویزای توریستی نرمال از نفر دوم به بعد225 دلار کانادا240 دلار آمریکا
ثبت نام ویزای توریستی نرمال افراد زیر 14 سال135 دلار آمریکا150 دلار آمریکا
ثبت نام ویزای توریستی تضمینی بزرگسال۱۳۰۰ دلار آمریکا۱۶۰۰ دلار آمریکا
ثبت نام ویزای توریستی تضمینی افراد 4 تا 14 سال۱۰۰۰ دلار آمریکا۱۲۰۰ دلار آمریکا
ثبت نام ویزای توریستی تضمینی افراد 1 تا 4 سال700 دلار آمریکا800 دلار آمریکا
ثبت نام ویزای دانشجویی و فرصت مطالعاتی۵۰۰ دلار کانادا۶۰۰ دلار کانادا

وقت سفارت کانادا

نکته‌ای که در این بخش حائز اهمیت است، اینست که برای دریافت وقت سفارت کانادا و انگشت‌نگاری، باید به کشور دیگری مراجعه نمائید که بهترین گزینه درحال حاضر، کشور ترکیه می‌باشد. اگر از طریق یک آژانس مسافرتی برای اخذ ویزای کانادا اقدام می‌کنید، ممکن است کشور مقصد برای وقت سفارت کانادا، متفاوت باشد؛ برخی از آژانس‌ها، وقت سفارت را در کشورهای ارمنستان، امارات، گرجستان و غیره می‌گیرند. هزینه اقامت و سفر به این کشورها در اغلب مواقع به عهده متقاضی می‌باشد. برای اطلاعات بیشتر به صفحه وقت سفارت کانادا مراجعه نمائید.

مدارک موردنیاز برای ویزای کانادا

بطور کلی مدارک لازم برای اخذ ویزای کانادا را میتوان به صورت زیر خلاصه کرد:

  • ● اصل پاسپورت‌های جدید و قدیمی (صفحه اول و صفحاتی که مهر ورود و خروج یا ویزا دارند، باید حتما اسکن شوند)
  • ● شناسنامه ترجمه شده هر یک از متقاضیان
  • ● ترجمه سند ازدواج (اگر زن و شوهر با هم اقدام می‌کنند)
  • ● تکمیل فرم درخواست ویزا  Application form
  • ● تکمیل فرم اطلاعات خانوادگی  Family Information
  • ● دو قطعه عکس ۳٫۵ در ۴٫۵ رنگی با پس زمینه سفید
  • ● سند ملکی ترجمه شده در صورت وجود
  • ● ترجمه مدارک شغلی (برای صاحبان مشاغل جواز کسب، روزنامه رسمی و آخرین آگهی تغییرات و تصمیمات، پروانه نظام مهندسی، پروانه طبابت و یا پروانه بهره‌وری لازم است. کارمندان نیز باید نامه اشتغال به کار، سه فیش حقوقی آخر و حکم کارگزینی یا حکم بازنشستگی خود را ارائه دهند)
  • ● گردش حساب سه ماهه یا شش ماهه اخیر که نشان دهنده مبلغ درآمد ماهیانه باشد و نامه تمکن Bank Statement  به زبان انگلیسی ممهور به مهر امور بین الملل بانک
  • ● دعوتنامه (در صورت وجود) به همراه کارت شناسایی و مدارک مالی فرد دعوت کننده و مدارک اثبات رابطه خویشاوندی متقاضی با شخص دعوت کننده. برای اطلاعات بیشتر به صفحه ویزای کانادا با دعوت‌نامه مراجعه نمائید.
  • ● در صورت نداشتن دعوتنامه، ارائه رزرواسیون هتل الزامی است
  • ● رزرو بلیط رفت و برگشت به کانادا
  • ● درصورتی که فرزند زیر ۱۸ سال به تنهایی یا با یکی از والدین قصد سفر به کانادا را دارد نیاز به رضایت نامه کتبی والدین برای خروج فرزند است.

برای دریافت سوپر ویزای کانادا علاوه بر مدارک فوق لازم است که مدارک اقامت موقت یا دائم فرد مقیم در کانادا ارائه گردد. تمامی مدارک لازم برای اخذ ویزای کانادا باید به صورت ترجمه شده و با مهر دارالترجمه رسمی با تایید دادگستری آماده  شده و سپس نسبت به درخواست آنلاین اقدام نمود. بهتر است بدون اطلاع دقیق از قوانین سفارت اقدام به تهیه چک لیست نفرمایید. چرا که این امر موجب ارائه مدارک اشتباه به سفارت و در نتیجه رد درخواست ویزای متقاضی  می شود

اسکن تمامی مدارک پس از تهیه چک لیست، به همراه فرم‌های درخواست ویزای کانادا را باید به صورت آنلاین برای سفارت کانادا ارسال نموده و بابت آن رسید دریافت کنید. در مورد فرم‌های درخواست ویزای کانادا باید توجه داشت که تمامی صفحات این فرم دارای کد می‌باشند. وجود اختلاف در کد این صفحات با یکدیگر، موجب رد درخواست ویزا خواهد شد. بنابراین حتما فرم‌ها را با دقت تکمیل نمایید. مشاوره و دریافت راهنمایی از دفاتر مهاجرتی معتبر که در این وب سایت به شما عزیزان معرفی می گردد، بسیار می‌تواندن کمک کننده باشند. پس از ثبت درخواست و پرداخت هزینه‌ها به سفارت کانادا، نامه ای جهت مراجعه به Visa Application Center  کانادا، جهت انگشت نگاری صادر میشود. با توجه به قوانین جدید انگشت نگاری، حضور فرد الزامی است. 

در مرحله ی بعد، تنها  سی روز پس از ثبت درخواست فرصت دارید تا جهت تعیین وقت سفارت، در نزدیکترین Visa Application Center  اقدام نمایید..

پس از انجام انگشت نگاری درخواست ویزای متقاضی به طور کامل در سفارت ثبت می گردد و مراحل رسیدگی به پرونده آغاز می‌گردد که ممکن است بین 4 هفته تا 6 ماه به طول بیانجامد.  پس از تحویل مدارک مورد نیاز برای ویزا به سفارت، فرد یک کد پیگیری یا  Tracking ID دریافت می کند که از طریق این کد می‌توان از طریق سایت کارگزاری سفارت”VAC”وضعیت پرونده‌ی درخواست ویزای کانادای خود را از ابتدا تا انتها  پیگیری نماید. پس از اعلام صدور ویزا از طرف سفارت، متقاضی  باید شخصاً و یا توسط نماینده‌ای که از جانب او وکالت دارد پاسپورت خود را به همان Visa application center  که در آن انگشت‌نگاری انجام داده، ویزای خود را دریافت کند.

رد شدن یا ریجکت ویزای کانادا

رد شدن ویزای کانادا می‌تواند بدترین اتفاق ممکن برای متقاضیان مهاجرت به کانادا و اخذ اقامت کانادا باشد. زیرا وقت و هزینه‌ی بسیاری صرف این موضوع شده و ممکن است متقاضی برای اقدام دوباره، ناامید شود. بنابراین بهتر است پیش از اقدام به اخذ ویزای کانادا، از احتمال پائین ریجکت شدن آن، اطمینان حاصل نمائید. دلایل زیادی برای ریجکت شدن ویزای کانادا وجود دارد، اما برخی از آنها در بیشتر موارد مشترک هستند و متقاضیان از آنها غافل می‌شوند. اولین دلیل رد شدن ویزای کانادا، کافی نبودن مدارک لازم جهت اخد ویزا می‌باشد. بنابراین پیش از هرچیزی، از کافی و صحیح بودن مدارک خود اطمینان حاصل نمائید.

دلیل دیگر ریجکت شدن ویزای کانادا که بسیار اتفاق می‌افتد، اینست که اگر نتوانید افسر مهاجرت را متقاعد سازید که پس از اتمام مدت ویزا، به کشور خود باز می‌گردید، به احتمال زیاد با درخواست ویزای کانادا شما، موافقت نخواهد شد. بنابراین بهتر است انگیزه‌نامه‌ای برای سفر به کانادا تهیه نمائید و همچنین بهتر است در پاسپورت فعلی یا پیشین شما، سوابق ویزای کشورهای مختلف (مهم‌تر از همه کشورهای شنگن) وجود داشته باشد. توجه داشته باشید که اگر بصورت خانوادگی قصد دریافت ویزای اقامت موقت کانادا را دارید، انگیزه برگشت شما باید بسیار قوی باشد، درغیراینصورت به احتمال زیاد با درخواست ویزای شما موافقت نخواهد شد.

در نهایت سعی کنید با آرامش و حوصله برای آماده نمودن مدارک لازم جهت اخذ ویزای کانادا، وقت بگذارید و در صورت امکان، به هیچ وجه از مدارک جعلی استفاده نکنید، زیرا درصورت آگاهی افسر مهاجرت از جعلی بودن مدارک، ممکن است برای چند سال یا برای همیشه از رفتن به کانادا منع شوید.

هزینه اخذ ویزای کانادا چقدر است؟

اخذ ویزای کانادا شامل یک سری هزینه های ثابت مربوط به ثبت درخواست و انگشت نگاری و .. است که در حال حاضر 185 دلار کانادا برای هر نفر می باشد.موسسه های مختلف نیز براساس خدماتی که ارئه می دهند هزینه های جداگانه ای دریافت می کنند که بین 400 تا 1000 دلار متغیر است.

اخذ ویزای کانادا چقدر طول می کشد ؟

هیچ زمان دقیقی برای صدور ویزای کانادا وجود ندارد.بخصوص که در حال حاضر کانادا در کشور ما سفارت نداشته و هموطنان ما برای دریافت خدمات کنسولی لازم است به کشورهای همسایه سفر کنند. اما در هر صورت روند اخذ ویزا در حالت خوشبینانه 2 تا 3 ماه زمان خواهد برد.

آیا اخذ ویزای کانادا به صورت تضمینی واقعیت دارد؟

خیر. باید بدانید که هیچ تضمینی برای اخذ ویزای کانادا یا هر ویزای دیگری وجود ندارد.کشور کانادا برای صدور ویزا، بخصوص برای ایرانیان سخت گیری های زیادی انجام می دهد.از این جهت لازم است با احتیاط کامل و مدارک کافی اقدام نمایید.اما برخی موسسات روشی مخصوص به خود را دنبال می کنند. به این صورت که هزینه بالاتری از متقاضیان دریافت می کنند با این شرط که در صورت عدم صدور ویزای کانادا تمامی مبالغ دریافت شده را به متقاضی باز پس دهند.این روش به عنوان صدور ویزای کاناد به صورت تضمینی شاخته می شود. اما تضمینی در صدور ویزا نیست بلکه تضمین در بازگشت وجه دریافتی محسوب می شود. بنابراین به یاد داشته باشید هیچ موسسه یا شخصی نمی تواند ادعا کند که به طور قطع برای شما ویزای کانادا را خواهد گرفت. برای استفاده از این روش، بررسی صحت قراردادها و همچنین اعتبار موسسه بسیار حائز اهمیت است.

خب ، یه کامنت بزار

خب ، ما ایمیلتو منتشر نمی کنیم خیالت راحت. فیلدهای موردنیاز ( * )