همواره برای قدم گذاشتن در هر مسیری نیاز است تا اطلاعات مربوط به آن را داشته باشیم تا به سرانجام دلخواه و درخشان برسیم ، مسیر مهاجرت نیز از این قاعده مستثنی نیست و برای داشتن یک مهاجرت موفق نیاز است تا اطلاعات مهم و کاربردی آن را بدست آوریم. آشنایی با اصطلاحات مهاجرت به کانادا ، باعث میشود تا تمامی مراحل پروسه مهاجرتی خود را به درستی پیش ببرید و دچار ابهام و گمراهی نشوید و به نتیجه دلخواه خود در کمترین زمان ممکن برسید.
Officer آفیسر
شخصی که در سفارت پروندهی متقاضی مهاجرت را بررسی یا با او مصاحبه میکند و در برخی از کشورها آفیسرها هستند که در ویزا گرفتن شخص نقش تعیین کننده دارند.
CV )Curriculum Vitae) رزومه
شما به عنوان شخصی که قصد مهاجرت دارد باید تمامی اطلاعات ، سوابق تحصیلی و شغلی خود را در رزومه بنویسید ، در واقع تمامی تواناییها و سوابق خود را در رزومه مینویسید تا برای گرفتن پذیرش یا ویزا شدن ارائه دهید ، با اینکه در نوشتن رزومه محدودیتی از نظر مقدار نیست اما باید در نظر داشته باشید که زیادهگویی نکنید.
IELTS Academic – IELTS General آیلتس آکادمیک و جنرال
یکی دیگر از اصطلاحات مهاجرت ، مربوط به مدرک آیلتس است ، این مدرک دو نوع دارد و زمانی که بخواهید برای دریافت ویزای تحصیلی یا به موسسه آموزشی مدرک آیلتس ارائه دهید باید آیلتس آکادمیک داشته باشید و برای ویزای غیر تحصیلی به آیلتس جنرال نیاز خواهید داشت.
SOP (Statement of Purpose) انگیزه نامه
یکی دیگر از اصطلاحاتی که در هنگام مهاجرت حتما به آن برخواهید خورد ، انگیزهنامه یا SOP است ، هر شخصی که قصد مهاجرت دارد باید انگیزهنامه بنویسد و در آن علت انتخاب آن کشور و یا شهر ، دانشگاه و هدف بعد از تحصیل را بیان کند ، در واقع همانطور که از اسمش پیداست باید انگیزه خود را از این نوع مهاجرت و دلایل انتخابتان بنویسید ، به طرزی که شفاف و قانع کننده باشد.
Bank Statement یا تمکن مالی
از دیگر اصطلاحات رایج در مهاجرت ، تمکن مالی است ، به این معنا که باید یک مبلغی را که خود آن کشور مشخص میکند در حساب بانکی خود داشته باشید و به کشور مقصد این اطمینان را بدهید که شما در مدت زمان ویزا، هزینهی زندگی خودتان را میتوانید تامین کنید و نیازی به کار کردن در آن کشور ندارید.
ویزای شنگن
حتما تا به حال این اصطلاح مهاجرتی را شنیدهاید ، به ویزایی که برای ورود به کشورهای عضو شنگن نیاز است ، ویزای شنگن میگویند ، تا امروز 26 کشور اروپایی عضو شنگن هستند که بین این کشورها رفت و آمد بدون ویزا آزاد است و مرز مشخصی وجود ندارد ، در حقیقت کافی است از یکی از این 26 کشور ویزا بگیرید و بعد از ورود ، بین سایر کشورها بدون ویزا جابهجا شوید.
Application fee هزینه درخواست
اگر قصد مهاجرت تحصیلی داشته باشید ، حتما به این اصطلاح برخوردهاید ، وقتی برای پذیرش دانشگاهی در خارج از ایران اقدام میکنید ، برخی از دانشگاهها برای بررسی مدارکتان ، هزینهای از شما دریافت میکنند که به آن Application fee میگویند و اگر این هزینه را پرداخت نکنید مدارک شما بررسی نمیشود و به تبع پذیرشی هم اتفاق نمیافتد.
PR (Permanent Resident) اقامت دائم
اکثر اوقات برای استفاده از این اصطلاح مخفف آن را ( PR) بیان میکنند ، PR همان اقامت دائم است که اعتبار 5 ساله دارد و افرادی که این کارت اقامت را از کشوری دریافت میکنند ، بعد از خروج از آن کشور با این کارت دوباره اجازه ورود دارند ، البته دارندگان این کارت باید دست کم 3 سال از این 5 سال را در کشور مربوطه حضور داشته باشند و 90 روز قبل از اینکه اعتبار کارتشان به پایان برسد آن را تمدید کنند.
Job Offer پیشنهاد شغلی
اگر متقاضی مهاجرت کاری باشید باید با این اصطلاح مهاجرتی آشنا شوید ، وقتی کارفرمای کشور دیگری برای جذب نیروی کار خارجی درخواست میدهد ، اصطلاحا میگویند Job Offer یا پیشنهاد شغلی داده است و کسانی که شرایط آن پیشنهاد شغلی را دارند ، میتوانند درخواست دهند و درصورت پذیرش ، بهوسیله ویزای کاری به آن کشور مهاجرت کنند.
ویزای Job Seeker ویزای جستجوی کار
این اصطلاح مهاجرتی مخصوص کسانی است که پیشنهاد شغلی یا جاب آفر ندارند و متقاضی مهاجرت کاری هستند ، این افراد میتوانند با فراهم کردن یک سری شرایط ، ویزای جستجوی کار (Job Seeker) بگیرند.
با این ویزا به کشور صادر کننده ویزا بروند و به مدت 6 ماه در آنجا دنبال کار بگردند ، دارندگان این ویزا باید در مدت اعتبار ویزای خود ، کار پیدا کنند در غیر این صورت باید به کشور خود برگردند ، ایرانیها میتوانند این ویزا را از کشورهای آلمان ، اتریش و آفریقای جنوبی بگیرند.
Visa Guardian ویزای گاردین
دانش آموزان زیر 18 سالی که به کشورهای کانادا ، استرالیا و یا انگلستان مهاجرت تحصیلی میکنند ، یکی از والدین یا قیم قانونیشان میتواند با این ویزا در کنارشان باشد.
بنابراین والدینی که قصد دارند فرزندشان را در سن زیر 18 سال برای تحصیل به کشورهای ذکر شده بفرستند ، باید با این اصطلاح آشنا باشند ، این ویزا به صورت مالتی است یعنی مادر ، پدر و یا شخصی که قیم است میتواند در طول مدت این ویزا به ایران آمد و رفت داشته باشد.
Black Job کار سیاه
تمامی افرادی که متقاضی مهاجرت هستند باید بدانند که به فعالیت شغلی غیر قانونی که یک مهاجر در کشور دیگری انجام میدهد ، کار سیاه میگویند ، در واقع کاری که بدون اجازه اداره مهاجرت انجام میشود ، مثلا دانشجویی بیشتر از حد مجاز در طول هفته کار کند و درآمد داشته باشد ، کار او کار سیاه محسوب میشود.
کار سیاه لزوما کار بدی نیست اما به دلیل نداشتن مجوز اداره مهاجرت ، در صورت مطلع شدن دولت ، عواقب خوبی ندارد و ممکن است باعث ابطال اقامت شود.
LOR (Letter of Recommendation) توصیه نامه
دانشجوها باید با این اصطلاح مهاجرتی به خوبی آشنا باشند ، نامهای که استاد دانشگاه مقطع قبلی برای دانشجویی که سابقه تدریس یا کار پژوهشی با او داشته و میخواهد از دانشگاه خارجی برای مقطع جدید پذیرش بگیرد ، مینویسد و ویژگیها و استعدادهای متقاضی مهاجرت تحصیلی را در این نامه بیان میکند.
مهم نیست به چه روشی قصد مهاجرت دارید ، دانستن اصطلاحات مهاجرتی برای هر شخصی که در این مسیر گام برمیدارد ضروری است ، شما در هنگام مشاوره با کارشناسان موسسه تقوی کاملا متوجه مطالب میشوید چرا که تمامی اصطلاحات مهاجرت را به طور واضح و دقیق برای شما توضیح میدهند و شما با اطمینان خاطر این پروسه را پشت سر میگذارید.
سوالات پر تکرار اصطلاحات مهاجرت
تلاش کردیم بیشترین اصطلاحاتی که ممکن است در روند مهاجرت با آن مواجه شوید را در این مقاله با عنوان اصطلاحات مهاجرت توضیح دهیم ، اگر اصطلاحی شنیده اید که معنی آن را دقیق نمی دانید ، می توانید آن را در قسمت دیدگاه ، در پایین همین مقاله بنویسید و مفهوم دقیق آن را دریافت نمایید.
آیا می توان بدون ویزای تحصیل و کار به کشوری مهاجرت کرد؟
بله ، با ویزای جستجوی کار، شما می توانید با این ویزا به کشور صادر کننده ویزا بروند و به مدت 6 ماه در آنجا دنبال کار بگردند ، دارندگان این ویزا باید در مدت اعتبار ویزای خود ، کار پیدا کنند در غیر این صورت باید به کشور خود برگردند ، ایرانیها میتوانند این ویزا را از کشورهای آلمان ، اتریش و آفریقای جنوبی بگیرند.
در اصطلاحات مهاجرت ، PR به چه معناست؟
PR همان اقامت دائم است که اعتبار 5 ساله دارد و افرادی که این کارت اقامت را از کشوری دریافت میکنند ، بعد از خروج از آن کشور با این کارت دوباره اجازه ورود دارند ، البته دارندگان این کارت باید دست کم 3 سال از این 5 سال را در کشور مربوطه حضور داشته باشند و 90 روز قبل از اینکه اعتبار کارتشان به پایان برسد آن را تمدید کنند.
با ویزای شنگن به چه کشورهایی می توانم سفر کنم؟
تا امروز 26 کشور اروپایی عضو شنگن هستند که بین این کشورها رفت و آمد بدون ویزا آزاد است و مرز مشخصی وجود ندارد ، در حقیقت کافی است از یکی از این 26 کشور ویزا بگیرید و بعد از ورود ، بین سایر کشورها بدون ویزا جابهجا شوید.
تمکن مالی دقیقا به چه معناست؟
تمکن مالی ، به این معناست که باید یک مبلغی را که خود آن کشور مشخص میکند در حساب بانکی خود داشته باشید و به کشور مقصد این اطمینان را بدهید که شما در مدت زمان ویزا، هزینهی زندگی خودتان را میتوانید تامین کنید و نیازی به کار کردن در آن کشور ندارید.
بنابراین برای آگاهی بیشتر و دریافت مشاوره رایگان با دفاتر موسسه تقوی در دو شهر تهران و شیراز در تماس باشید ، همچنین می توانید با مطالعه مقالات سایت اطلاعات دقیق و به روزی در زمینه مهاجرت ، دریافت نمایید ، پیشنهاد ما به شما مطالعه مقاله تحصیل در خارج از کشور است که به صورت کلی تر به معرفی مهاجرپذیر ترین کشورها می پردازد.
زبان فارسی در دانشگاه های کانادا
رفع ریجکت ویزای تحصیلی
دلایل ریجکت شدن ویزای تحصیلی دانشجویی کانادا